“Surprize! Surprize” la Fabrica de Staruri

Noul star este Alexandru Manciu, la fel ca si in cazul lui Serj Kuzencoff au fost trei luni in care nu a fost loc de surprize. Pun pariu ca nici pariuri nu s-au facut, poate numai pentru locul doi, in rest totul a mers fara abateri de la plan. Nu risc sa insinuez ca ceva s-a falsificat, pentru ca talentul lui Alexandru chiar nu poate fi contestat, are voce si a tot cutreierat diferite festivaluri de mic. Deci… totusi ce cauta el in concurs alaturi de debutanti? Am cam dus dorul fair-play-ului, concurentii erau pusi din start sa-l intreaca pe un cantaret deja format, un pic chiar si plictisit de incepatorii care invatatau abia notele.

Zilele trecute am privit la televizor un festival, bine, participantii aveau studii muzicale, insa majoritatea in perioada de afirmare. Nu sunt deloc amatoare la asa gen de show-uri, oricum am ascultat din curiozitate o concurenta, avea o voce extraordinara, pe urma inca una, si inca una. Va fi doar un castigator, restul vor continua sa lupte, sa imprumute si sa-si coase haine de scena, sa convinga pe altii sa creada in niste anonimi, intr-un cuvant, sa-si faca un drum deloc batatorit pe o piata muzicala minuscula.

Pe de alta parte in finala “Fabricii de staruri”, au nimerit, chiar si spre marea lor mirare, doi afoni care au tot fost menajati ca au cel putin un caracter interesant, ca au carisma, daca duc lipsa de altceva: vocea! Si pentru ca  devenea deja insuportabil si jenant sa-i asculti, fabrica a hotarat sa le vina in ajutor si sa invete fabricantii sa faca …play back. Doar stiti cum e, de obicei nu sunt conditii, aparatura, umiditatea si temperatura aerului necorespunzatoare in salile din cluburile din sat, de la concertele in aer liber, in sala Palatului National etc, etc :) Unora li s-a acordat o sansa nemeritata (uneori chiar mai multe sanse, miraculos scapand de dueluri), pe cand talentul veritabil trebuie sa dea din coate cum poate.

P.S. Pacat ca Stela Botan a luat ultimul loc, se pare ca la noi nonconformisul, stilul, sinceritatea, inteligenta (plus desigur vocea) nu se apreciaza.

Tags: ,

Monday, March 16th, 2009 Muzica, Pareri

7 Comments to “Surprize! Surprize” la Fabrica de Staruri

  1. da…pakat de stelutza….pe de alta parte..mai bine manciu dekat vasyle…asha un retro tzaran..pesdetz..

  2. ejik on March 16th, 2009
  3. well, fabrica asta e fabrica, nimeni nici nu avea prea mari asteptari de la ea. Desi, o fost interesant de uitat cateodata. Problema cea mai mare e cine se promoveaza la noi pe “scena mare”. Era demult un articol in care cineva se plangea ca nu are acces la Palatul National, ca acolo e monopol, coruptie si doar cativa pot face concerte. Tot timpul vedem aceleasi fete pe panourile alea – a lu Dani (vesnic tanar si indragostit), Ursu, Alexa, Aura (ea merita un respect deosebit ptr faptu ca se mentine atata si se baga la toate concertele). Acum o noua vedeta o aparut cristy rouge, care intr’o luna o aparut in vreo 3 reviste, da ce canta idee n’am. Voci bune sunt da ele nu apar nici la Eurovision, nici la concerte, da la festivaluri mici despre care e scris intr’un articol de trei randuri.

  4. vlada on March 16th, 2009
  5. :)

    da, de la început era clar.
    Totusi la sfarsit toti erau destul de buni
    chiar dacă degeaba aveau microfon pe scena aia..

    payback rulez : D

    Vasica and Manciu – finalişti?
    hhahhahahaahahaaha

    uite asta era de râs!!

    chiar dacă vasika ar fi acumulat mai multe voturi,
    cei de la moldcell plus comisia, bănuiesc, ar fi falsificat : )

    voturile

  6. Paul Hodorogea on March 17th, 2009
  7. @ejik Vasile a fost chiar o surpriza, eu nu cred ca el isi imagina vreodata ca o sa fie votat de atatia mii de oameni, alegearea telespectatorilor a fost oleac inexplicabila pentru mine….

    @vlada in “popsa” se baga toti cui nu ii e lene si care are bani, ma mai consoleaza gandul ca ei macar nu pot sa se infiltreze si in muzica buna, in jazz, in opera, publicul lor sunt cluburile din sate si in PMAN, si de’am cu ce se delecteaza masele e treaba lor… Dupa pozele lui Cristy Rouge din VIP pot sa zic ca viitorul ei suna bine, promitatoare fata 😀

    @Paul Hodorogea Eu nu m-as fi suparat daca Moldcell ar fi falsificat voturile ca sa ne salveze de starul Vasile, asta se iarta :)

  8. Mariana Ciobanu on March 17th, 2009
  9. era clar de la inceput ca va cishtiga Alexandru….dar totush mie mi-a placut foarte tare de Stela…cava neobishbuit pt noi din Moldova….o persoana sincera sh tare dragutza

  10. Mirga on March 17th, 2009
  11. @Mirga Eu cred ca ne asteapta surprize placute de la Stela, in rock-ul moldovenesc lipseste o voce feminina de cand a plecat Victoria Oteea….

  12. Mariana Ciobanu on March 20th, 2009
  13. eu am optat pt Alexandru asaka ma bukur pt el k a kistigat kiar e talentat baiatul si kred k va face muzika buna……

  14. veronel on March 30th, 2009

Leave a comment