India paints you (India III)

Încet – încet am intrat în piele de turist și am purces la a face chestii firești pentru un turist în Delhi – cumpărături în Main Bazaar și turul orașului care ”acum arată muuuult mai bine din cauza la Commonwealth Games” îmi zise Nata. Commonwelth Games e un eveniment care a facut multă vâlvă în India și de care eu nu am avut habar. Însă mulțumită acestui eveniment sportiv de amploare noi am avut posibilitatea să mergem cu metroul construcția căruia a fost dusă până la capăt pentru această ocazie. Ne-am plimbat prin centrul administrativ anormal de curățel (pentru India) Royal Palace, Raj Path și India Gate care e ”Arca” care o vedem prin mai multe orașe, inclusiv Chișinău.

Seara am fost în Greater Kailash, din audiobook-ul pe care îl ascult acum, White Tiger, am priceput că asta e una din regiunile gen ”Valea Morilor” din Delhi.

”India paints you. Just be the canvas. Do not try to understand India, you can never do, just enjoy it.” Mi-a zis unul din prietenii Natei. El e brahman, mi-a arătat un pic intimidat de cererea mea, ața distinctivă pentru casta lor care era sub tricou. Prietenul lui, iritat de aceeași întrebarea a mea, mi-a zis că sistemul castelor nu mai contează azi, am înțeles că face parte din alta castă și că totuși într-o măsură cel puțin simbolică contează. El e probabil the Indian Dream cu o casă uriașă și curată, servitor, multe afaceri în divertisment și pozele lui apar în rubrica mondenă prin ziarele pe care le arată cu multă mîndrie.

“Asta nu e India adevărată”, m-a prevenit Nata. Păcat, mi-a placut aceasta față a Indiei, am trezit unul din șoferii care dorm ghemuindu-se pe bancheta din spate din autoriskele parcate la porțile Greater Kailash și ne-am întors în Main Bazaar.

Seara am decis, un pic resemnată, să mă las pictată de India o lună.

Sunday, December 19th, 2010 India, Jurnal de calatorie

No comments yet.

Leave a comment