Offline cu Bodiu

Gura Internetului, e o forță strașnică, e mai gravă decât gura satului, pentu că e mai greu s-o evaluezi și trebuie neapărat astupată, așa, ca un punct din agenda electorală. De asta în campanie se fac offline-uri cu bloggeri în locații boeme, de data asta a fost Eli-Pili.

Victor Bodiu are un CV mai impresionant decât a lui Chirtoacă pe timpuri, emisiunea plângăcioasă a Andreei Marin era mai degrabă un punct rușinos în CV și totuși l-am ales pe atunci forțată de circumstanțe. Asta oricum nu i-a impiedicat la întâlnire pe cei ce nu au cercetat biografia și programul politic a lui Bodiu să  ne mai plictisească un pic peste programul stabilit.

Soluții moderne și stilate există pentru orice problemă: motivarea specialiștilor să vină la primărie, locuri de parcare, rezolvarea problemei locuințelor și sunt sigură că Bodiu chiar sincer crede și intenționează să facă tot ce-și propune (cum spera, de altfel,  și Chirtoacă).  Alegătorul mediu însă nu prea citește programul candidaților, îi pasă mai puțin de experiența managerială remarcabilă și, să fim serioși, problema cea mai mare a lui Bodiu chiar nu e notorietatea,  dar aceea ca oamenii sunt ușor iraționali, ei vor un “nu știu cum și nu știu ce” vorba poetului, vor pe cineva cu vino-ncoa.

Filat nu se putea lăuda cu prea mult șarm personal, iar cu aerul plictisit și ușor arogant nu promitea prea multe în politică, dar, în mare parte, datorită întâmplării și echipei, i-a reușit. Și lui Bodiu acum îi surâd șanse în rândul alegătorilor necomuniști nemulțumiți de Chirtoacă.

Tags: , , ,

Wednesday, May 4th, 2011 Pareri, Politic

29 Comments to Offline cu Bodiu

 1. Problema lui Bodiu, de altfel ca si cea a lui Filat, este aroganta si lipsa de limita..diferenta intre ei doi consta in faptul ca Filat a putut cit de cit s-o camufleze la inceputurile sale, Bodiu inca nu poate…si anume asta ii scade din puncte…
  Succesul in politica normala este in prestatia publica.. in cum te percep oamenii … in cit de sincer pari , daca nu esti…

  Chirtoaca pare sincer, Buliga pare sincera, Filip pare sincer, Leanca si Ghimpu par sincer… Bodiu – nu

 2. Katya Poclitari Gamurar on May 5th, 2011
 3. Ai citit programul lui Bodiu inainte de a merge la intalnire cu el? Ce promite el mai diferit decat ceilalti?
  Poate ca nu aici ar trebui sa adresez intrebarile. Dar pe mine acest om de echipa, care nici pe bilboard n-a putut sa apara neinsotit, ma pune la ganduri. Da, CV e impresionant, dar ce schimbari radicale a facut el? Si da, PR-ul e bun si multidimensional, meritele insa ar trebui sa prevaleze. Parerea mea.

 4. D on May 5th, 2011
 5. pai intra la el pe site, si acolo e clar scris ce a facut :))

 6. Katya Poclitari Gamurar on May 5th, 2011
 7. Cel mai impresionant in CV lui Bodiu sunt desigur privatizarile: de exemplu IPTEH cladirea de pe stefan cel mare care a privatizat-o pentru filat si multe altele si noi stim cum au fost facute aceste privatizari…asta te-a impresionat?hai sictr..

 8. vlad tepes on May 5th, 2011
 9. Toti suntem perfecti de doua ori in viata noastra:
  – prima data cand ne nastem
  – a doua cand schriem CV-ul

 10. Alex on May 5th, 2011
 11. sfanta naivitate si drag snobism…
  problema lui bodiu e ca merge pe o campanie mincinoasa, numai argumentul lui suprem ca a adus 2 miliarde de dolari- euro cat face; numai uitucii naivi il pot crede. plus ca merge pe atacuri prostesti dupa care incepe sa urle ca el e atacat.
  cat despre CV, e normal ca CV-ul unui om in varsta de 40 de ani atunci cand isi depune candidatura sa fie mai bogat decat al unui om de 28 de ani- chirtoaca in 2007. toate ca toate, dar “punctul rusinos” m-a dat gata. Si de ce e rusinos, ma rog? de ce e rusinos ca un student si un proaspat absolvent sa lucreze la o emisiune plangacioasa? Ce chestii rusinoase facea pe acolo, n-am inghitit niciodata emisiunea aia, dar asta nu inseamna ca ea nu presupunea si anumite chestii serioase de facut. Si chiar daca n-ar fi facut nu stiu ce, nu vad de ce ar fi rusinos faptul ca a lucrat la surprize.

 12. ooof on May 5th, 2011
 13. fuflo……..fara suparare

 14. vektornord on May 5th, 2011
 15. Imi place sinceritatea lui Chirtoaca, insa nu i-ar strica mai mult pragmatizm. Bat la ochi esecurile sale. Din pacate din cele rele trebue sa alegem raul cel mai mic…

 16. Mihai on May 5th, 2011
 17. la fel n-am inteles de ce e “rusinos” sa lucrezi la una din cele mai populare emisiuni, si asa e experienta, mai ales ca n-a lucrat acolo ca maturator ci ca redactor-sef.

  cat despre cv-ul tare impresionant a lui Bodiu, imi sare in ochi “Diverse cursuri de instruire în ţară şi în străinătate: activitate bancară, fuziuni și achiziții, evaluare, analiză financiară, finanțe corporative” de ce n-a mentionat, exemplificat? aici mi se pare cel putin dubios…

  si ink ce nu-mi mai place la el e aroganta lui si motivele infantile de cearta!

 18. Nadia on May 5th, 2011
 19. Mariana, cine a achitat nota de plata?
  din bani personali sau electorali?

  Halal de asa bloggeri – pentru o “piva cu pitza” fac iluzia ca ar reprezenta societatea, care iaka l-a acceptat si placut pe Bodiu.

  RU-SI-NE!!

 20. Wall on May 5th, 2011
 21. E un tip antipatic acest Bodiu. Intr-adevar, pu cei mai vechi, ”potretu” lui cu filat arata ca ale lui Marx-Enghels pe timpuri:D Mare dualism sa instalat in PLDM!!! Interesant in toate celelalte localitati filat la fel pozeaza cu fiecare candidat in parte? Eu am toata simpatia pentru Chirtoaca, desi e clar ca miam dorit sa realizeze mai multe. Dar cum? 2 ani blocat de comuniaci, acu alti 2 ani de harbuzul verde pe din afara…Eu cred ca Dorin a tras concluziile din acesti 4 ani si in urmatorul mandat va realiza mai mult si mai tare!!!

 22. Ilie on May 5th, 2011
 23. Comentariu de doi bani. Ai micat pizza degeaba. Ce PLDM (ceea ce a mai rams din voi) nu aveti autori, textieri cu cap, sau macar niste analisti sa le dea niste teze mai convingatoare? sau i-ati trimis pe cei cu cit de cit cap pe umeri sa lucreze cu Dodon? Mergeti impreuna pentru Voronin, nu?

 24. Altfel on May 5th, 2011
 25. Eu una nu inteleg, de ce Bodiu ascunde cu atita vehementa cariera lui diplomatica de la Berlin(cu substrat serios de interes economic), pe timpul cind era Secretar I la Ambasada RM din Germania pe timpul guvernarii comuniste ?

 26. VictoriaCh on May 5th, 2011
 27. Dragi comentatori, presupun ca liberali sau simpatizanti ai partidului,

  Eu tare as vrea un offline cu Dorin Chirtoaca. Noi si singuri putem sa ne platim berea, iar din cauza acestui fapt postarile nu vor fi mai rautacioase. O sa vorbim despre realizarile lui, despre cum e sa fii redactor-sef, despre Modarca, despre sistem si altii.

 28. Vlada on May 5th, 2011
 29. Bodiu imi aduce aminte f. mult de Geoana :-), pupcurist cu fata de prezentator 😀

 30. max on May 5th, 2011
 31. Vlada, pe mine nu ma deranjeaza ca a facut off, acuzatiile cu plata, pizza mi se par absolut penibile, mai ales ca off-ul asta cred c-a fost gandit tocmai pentru a nu se putea aduce argumentul bananei lui dodon. Inteleg ca au fost bloggeri nemultumiti de modul in care au fost selectati participantii, de obicei se facea anunt pe facebook, acum echipa lui bodiu a ales participantii. Banuiesc ca nici chirtoaca nu va rata ocazia de a-si face putina reclama “discutand cu bloggerii”, ar fi chiar o greseala. Dar oare asta inseamna mare lucru? Daca te duci la off cu chirtoaca, sa scrii pe blog daca in raspunsul la intrebarea cu modarca nu va pomeni si de candidatul nr 34 de pe lista pldm-ului.

 32. ooof on May 5th, 2011
 33. Tot normal daca azi intregul partid liberal stă și comentează la Mariana pe blog.

 34. Andrian on May 5th, 2011
 35. Chiar ma mira cit de tare le-a netezit timpul nostru circumvolutiunile de pe creeri tineretului.

  Daca este simpatizant al lui Bodiu, Chirtoaca, Dodon, etc moldoveanul o sa-l ridice in slavi, necatind la o multime de gafe, minciuni crase, probleme cu constiinta, adieri de coruptie si altele, ce murdaresс serios versoul medaliei lucitoare de pe panouri.

  Sunt un extrem de inflacarat adept al exilului intregii clase politice (chiar fara exceptii) de la noi in Antarctida. Toti sunt mincinosi, orgoliosi, tifnosi, fudui, si tare scurti la memorie (cind vine vorba de declaratii). Cumatri si nanasi cu fini in ministere, directii, procuraturi, judecatorii… Urechean la Curtea de Conturi a fost CULMEA! Chiar si cei ce “pleaca” de n-ar fi debarcati si aruncati ca niste carpe folosite, ar continua sa faca murdariile despre care vorbesc cu dezgust dupa ce au fost aruncati din luntre…

  Nu exista alegere la alegeri, oameni buni! Toti sunt de-o teapa! Cautati-va de grijile personale, ca vine o toamna si iarna cum nu au mai fost de complicate!

  Referitori la bloggerism – ia un amarat de student care incropeste impresii pe bloguri, du-l la un shashlik cu vin de colectie si vioara la ureche – si se va uita cu ochi indragostiti si la Klimenco cu Musuc, si va scrie pe blog ca “de fapt, nu-s chiar asa de rai tipii…”

  Verticalitate, principialitate, libertate, lipsa de compromis cu neghiobia, coruptia si minciuna – aceste calitati au fost starpite timp de 70 de ani in URSS si inca 21 in RM. De unde sa se ia acum in niste tineri care nici nu-si constientizeaza tiparele si “ochelarii” de pe ochi.

  Adevarul este doar UNUL, stimati compatrioti, si orice adaos de compromis (nu-i timpul inca, sa nu se supere x, asta nui important cind oamenii nau ce minca… etc) il altereaza exact ca lingurita de rahat ce altereaza castronul de dulceata. PLDM s-a compromis, PL s-a compromis, PD s-a compromis, AMN s-a inecat de rahat, de PCRM nici nu aduc vorba…

  La turbinca istoriei, cotzcarilor! Faceti loc adevarului!

 36. Wall on May 5th, 2011
 37. Sincer, nu am nimic impotriva lui Bodiu sau Chirtoaca (nu sunt simpatizanta niciunui partid). Dar cand vad ce se face in cadrul PL (cand se satisfac mofturile primei doamne pe seama unor oameni cumsecade, se duce barfa, presiuni etc.) imi vine sa plang de mila. Sincer, daca D. Chirtoaca ar fi membru al altui partid, chiar si PLDM, as vota pentru el. Dar numai faptul ca este membru al PL ma opreste. Aveam incredere in acest partid, in Chirtoaca, am votat pentru ei… dar ce descurajare…
  A mai ramas PLDM nepatat pentru mine si sper sa nu-mi pierd increderea nici in ei… Nu vad nimic in faptul ca apare dl Bodiu si dl Filat impreuna pe bilboard. Ambii am o fata care asa si-ti spune – DA, eu pot! Si de ce nu?
  Analizand mesajele anterioare, imi fac impresia ca trebuie alese doar persoanele cu fata de stupid sau un papa-lapte.
  Dar oricum, mai vedem cum vor evolua lucrurile…. Sper sa alegem bine

 38. Obosit deja on May 5th, 2011
 39. Mariana, cat ti-au platit pentru articolul asta? Spune drept.

 40. Ion on May 5th, 2011
 41. @Katya Poclitari Gamurar chestia e ca daca pari sincer , nu esti si neaparat sincer, dar totusi alegatorii judeca dupa aparente…
  @D vezi răspunsul Katya Poclitari Gamurar 😉 Si totusi nu numai candidatul PLDM apare insotit pe bilboarduri.
  @vlad tepes eu nu-s afiliată politic și speculațiile în electorală fără dovezi sunt …speculații.
  @Alex arată CV-ul tău;)
  @Nadya @oof dintre 2 CV-uri fără nesemnate pe care le-aș avea în fața mea, unul cu experiență în divertisment, și altul cu experiență în finanțe și management ghici pe care l-aș alege?
  @vektornord tu ai citit ce am scris? Sau așa, ai răspuns agresiv pentru că ești simpatizant PL?
  @Mihai de acord 😉
  @Wall Eu nu pretind că reprezint societatea, chiar aș vrea să-mi faci cunoștintă cu bloggerii care reprezintă punctul de vedere al întregii societăți 😉 Piva cu pitza? Serios? La Eli-Pili? De unde așa informații?
  @Ilie eu cred ca e cam riscant să mai încercăm încă 4 ani, dar deja vedem în turul 2, dacă nu avem încotro…
  @Altfel Eu nu sunt afiliată politic, și surprinzător, lucrez și nu mă hrănesc cu pizza electorală la Eli-Pili. E frumos să umblați cu așa speculații?
  @Wall dacă tot îndemni oamenii să nu voteze, atunci de ce-ți mai obosești degetele să comentezi la articole politice?
  @Ion Tu chiar ai citit acest articol? Chiar îți pare publicitate electorală? Mai încearcă o dată sau de mai multe ori 😉

 42. Mariana Ciobanu on May 6th, 2011
 43. […] frustrați, ne vor acuza de faptul că ne-am vândut pentru o bere, cum au făcut aici. Deseori nu contează atât de mult persoana, contează cine sunt susținătorii și cine sunt […]

 44. Consilierul Bodiu* | Vlada Ciobanu on May 6th, 2011
 45. @Mariana Ciobanu – e la fel de perfect ca si al tau ;o). Scopul CV-ului e sa te expui cat mai atragator in fata ‘cumparatorului’, minimizand neajunsurile si maximizand avantajele.

 46. Alex on May 6th, 2011
 47. Ahaahah

  Mariana, hai la off cu Bodiu si Chirtoaca impreuna! :))))

 48. Wall on May 6th, 2011
 49. @wall sa inteleg ca tu esti persoana responsabila de offline-uri din PL? 😉

 50. Mariana Ciobanu on May 6th, 2011
 51. @ Mariana, eu asta si am avut in vedere.

  Lasati oameni buni cu platitul berii. ..s-a transformat, pina la urma, intr-o traditie. Politicianul cheama la ‘bere’, tot el plateste… Oare asa trebuiesc tratate lucrurile? cine si pentru care bere plateste? Doamne Fereste!

 52. Katya Poclitari Gamurar on May 6th, 2011
 53. Eh, Managementul a decis singur sa se retraga in favoarea Divertismentului.
  Reiese ca totul a fost facut pentru a-l pune in lumina buna pe Chirtoaca?

 54. D on May 6th, 2011
 55. părerea mea: ai scris acest articol la comandă, ori ești pldm-ist, apoi dacă așa este, mai bine dute și-i întoarce laptopul dlui bodiu.

 56. moldoveanul on May 7th, 2011
 57. […] offline cu bloggerii. Ci şi Victor Bodiu, care a reuşit să le impresioneze pe Vlada Ciobanu şi Mariana Ciobanu. Păcat că a trebuit să se […]

 58. Blogurile din Basarabia ?i campania pentru prim?ria Chi?in?ului on May 14th, 2011

Leave a comment