Mumbai (India VII)

După 30 de ore în tren unde am mâncat toate porcăriile vândute de negustori și am socializat cu alți turiști mai înveterați decât mine (practic pe toți pe care îi întalnesc, călătoresc de minim 3 luni în India), am ajuns în Mumbai.

Ne-am cazat la un couchsurfer într-o zonă foarte luxoasă din Mumbai. Mie încă îmi trezește unele sentimente mai neplăcute cazarea la persoane necunoscute. Nata mă linișteste ”El are recomandări bune pe couchsurfing, dacă se poartă inadecvat sau ne fură ceva, profilul lui de pe site va fi șters”. Mie mi se pare un argument slăbuț, dar sper că noua gazdă ține foarte mult la accountul lui de pe site.

Gazda noastră, Ajay mai locuia cu doi prieteni , unul din dintre ei, mândria apartamentului, era scenarist și actor aspirant în Bollywood. În sectorul unde am stat, Andheri, cu o populație de 2 milioane, sunt nenumărate mall-uri, case care se construiesc agitat zi și noapte de forța ieftină de muncă și mai multe studiouri de film. În una din seri am fost la un film Bollywoodian care a fost chiar bunișor, deși e mai alternativ și fără șanse să fie privit în toată țara care preferă ceva mai de masă.

Dupa film, in aceeasi regiune buna a Mumbai-ului am vazut o fata straniuta imbracata in sari la marginea drumului, apoi inca una si inca una. De fapt nu erau fete, si nici barbati, erau transexuali care se prostituau. Se pare ca sunt multi in orasele mari, transexualii sunt automat exclusi la nastere din familii si locuiesc in comunitati separate. Ei se prostitueaza, cersesc, iar unii din ei sunt chemati la ceremonii atunci se naste un copil in familie.

***

Mumbaiul cu o populație de vreo 25 milioane de oameni , e foarte dens populat de simți că te apasă la psihic trotuarele și trenurile pline de oameni. Dar deocamdată e unul din cele mai curățele orașe în care am fost aici, iar financiar oamenii o duc foarte bine. Dar cum rămâne cu cel mai mare slum din lume care se află în Mumbai? Ajay îmi dă o explicație mai puțin tristă. Se pare că mulți din ei stau intenționat în cocioabe, ei au lumină, apă, televizoare cu antene parabolice, iar conform unei legi ei devin automat proprietari ai pământului pe care se află slum-ul, iar pământul costă pe-alocuri în Mumbai mai scump decât în Manhattan.

Tags: , , ,

Thursday, January 6th, 2011 India, Jurnal de calatorie

5 Comments to Mumbai (India VII)

 1. mariana, te rog sa specificik.. cum adica transsexualii sunt exclusi de la nastere
  ei doar nu manifesta porniri diferite decat, probabil, la pubertate…. ori eu n-am inteles ceva

 2. olesea on January 6th, 2011
 3. cum identifica ei daca esti transexual la nastere??

 4. irina on January 6th, 2011
 5. @oleasea, @irina Transexualii sunt chemati la ceremonii atunci cand la cineva se naste un copil si eu identifica daca copilul e ok, sau are devieri.Daca da, atunci iau bebelusul in comunitatea lor.

 6. Mariana Ciobanu on January 7th, 2011
 7. hmm interesant insa dupa ce criterii sau “aparitii” isi dau seama ca copilul are devieri? :)) curios proces :))

 8. Doina M on January 8th, 2011
 9. @Doina eu tot ma indoiesc ca ei sunt specialisti in identificarea tuturor devierilor, dar asta e traditia :)

 10. Mariana Ciobanu on January 8th, 2011

Leave a comment