Jazzy Fest

A luat sfarsit inca o editie din Ethno Jazz Festival, diplome, tablouri simpliste, emotiile traditionale, multumiri dulcege, aplauze la tema si nu numai, probleme genu “da eu cum intru la concert” si “cand naiba termina plicticosii astia concertu” bla, bla.

Am tot sperat ca festivalul sa ma marcheze, dar asta s-a intamplat mai putin decat ma asteptam. Sunt de parerea ca un concert de jazz ar trebui sa aiba loc intr-o atmosfera mai degajata gen club/cafe/restaurant cu mese/pahare cu vin/posibil lumanari si fara interdictia prezumtiva de a pastra o liniste respectuoasa. Dar, asta e, ne adaptam la conditiile date, ca e un festival la urma urmei.

Francezii de la Pulcinella au fost printre putinii “veniti” care nu au putut sa ma lase indiferenta. Tipii au carisma, au atitudine si au reusit sa ridice sala in picioare dupa care au mai fost chemati la un bis, de data asta un bis sincer:) Asta e tot ce am gasit pe youtube de la ei: click aici

Amine & Hamza M\'RAIHI

Am ramas foarte placut impresionata de trupele noastre autohtone de Geta Burlacu, de Trigon, care au extaziat sala deja un pic amortita. Ele au reusit sa “miste” publicul din fotolii.

Intr-unul din nenumaratele speech-uri de pe scena s-a mentionat ca “Jazz-ul e ca dragostea, il iubesti si nu stii de ce”, cred ca asta caracterizeaza perfect “nebunia” ce a avut loc timp de 4 zile in viata culturala a Moldovei.

Tuesday, September 16th, 2008 Arta

7 Comments to Jazzy Fest

 1. Eu am fost mai mult absent la festival. Poate daca stingeau luminile, imi placea si ceea ce am vazut.
  Felicitari! Sa creasca blogul!

 2. Mihai on September 16th, 2008
 3. ..cata informatie, cat de sublim insirata printre randurile si asa putine, citind parca am si simtit corpul tau zbatanduse de emotii sub struna lui stefanet si “tusa convulsiva” a lui dorel..

  in rest blogul impresioneaza prin aparenta sanitara, calatoare!

 4. Papacito on September 17th, 2008
 5. @Papacito si stilul lui inconfundabil! Astept sa vad pozele pe care le-ai facut cu atata sarg duminica la concert, de data asta pe un link real;)

 6. Mariana Ciobanu on September 17th, 2008
 7. Hey, finally ai si tu un blog… apropo de jazz, azi ma duc la un concert de jazz in Roma sa vad care e treaba cu domeniul asta in Roma.. bafta cu blogu!

 8. Victoria on September 18th, 2008
 9. Mie taaaare mi’au placut spaniolii, aia au rupt, au fost fenomenali.
  Geta iar nu s’o uitat in oglinda cum s’o imbracat. Baiatu nou de la Trigon – tare talentat, Boghean – go home, fa sport:D

  Si balcanicii, nush de ce ai spus ca au fost boring – nu pe blog, da dupa concert:D, atata perfectiune in sunetu ala si mai ales dupa ce o cantat o sarba si ciocarlia:)

  Btw, se atesta o scadere a snobilor care vin la fest, deci snobofobii pot sa vina la festival:D si ii tare fain sa intri gratis;))

 10. Vlada on September 18th, 2008
 11. Felicitari Mariana cu lansarea blogului.

  P.S.: Iar ce tine de Jazz … personal inca nu stiu cu ce se maninca JAZZ-ul si ma abtin de la comentarii …

 12. Andrei Spinu on September 18th, 2008
 13. da eu pe youtube am pus video chiar de la jazz fest din chisinau

 14. Paul Hodorogea on October 30th, 2008

Leave a comment