Festivalul prieteniei

In cel de-al doilea week-end din octombrie a avut loc foarte asteptatul (de o vara intreaga!) Festivalul Pacii. Festivalul a avut loc la Vadul lui Voda, orasul si nu plaja, evident (asta am aflat la fata locului). Publicul chisinauian si-a miscat cu mai mult sau cu mai putin entuzism fundurile in provincia moldava.

N-a plouat, n-a batut vantul, semn ca pacea si prietenia pluteau intr-adevar in atmofera. Totusi toamna si-a cam cerut drepturile si am clantanit din dinti, din aceasta cauza am facut multe miscari atipice si ne-am testat la maxim mobilitatea gatului si rezistenta la pogo a corpului in general. Nelipsitul stand cu gustari, bauturi calde si reci, prezent si el la datorie, a fost fost epuizat spre seara, mai putin inghetata care era, din nu stiu ce motive inexplicabile, prezenta.

Cu acesta rara ocazie am vazut cum si reactioneaza cei de pe loc cand sunt stimulati cu rock la greu. Din localnici oricat ar parea de surprinzator am vazut multe batranele respectabile, bunici entuziasti si tineri dubios de deschisi spre muzica underground. Desi parca mi se bucura inima sa vad atatia curiosi, am inteles ca sunt alte motive decat muzica grea care i-au adus acolo. Trebuie totusi sa fim sinceri, glasurile cristaline ale celor de la Tepes care revendicau carne si sange, sunt pentru amatori si prietenii amatorilor care au fost nevoiti sa asiste la eveniment.

Au fost trupe mai mult necunoste sau putin necunoscute decat cele cu care suntem obisnuiti. Trupele care erau ocupate cu lansare de cd-uri si organizare de concerte masive nu au prea calcat la festivalul cu scopuri nefinanciare.

S-a incheiat aventura outdoor tot intr-o atmosfera la fel de pasnica in autobusul ce ducea spre Chisinau. Autobusul a fost hiperplin cu muzicantii-debunti de pe ambele maluri ale Nistrului si cu alti rataciti, muzicanti doar in suflet, printre ei. S-au facut incercari de a se canta in romana, apoi in rusa, dar totusi tot drumul Vadul-lui-Voda – Chisinau am cantat cu totii in engleza, limba prieteniei!

Tuesday, October 14th, 2008 Arta

3 Comments to Festivalul prieteniei

  1. “Trupele care erau ocupate cu lansare de cd-uri si organizare de concerte masive nu au prea calcat la festivalul cu scopuri nefinanciare.”
    despre cine este vorba????

    ­čśÇ

  2. Vlada on October 15th, 2008
  3. Foarte interesant :)

  4. Mihai on October 16th, 2008
  5. Interesant

  6. Andrei Spinu on October 24th, 2008

Leave a comment