A II-a invazie balcanica

Bregovic e deja un fenomen, un fenomen care poate fi cu greu definit. Ceea ce face el nu poate fi numit “high culture”, muzica lui e o parte dintr-o subcultura, un fel de manele, dar care surprinzator, nu se considera de prost gust, dimpotriva. Ii ascult de peste 10 ani si orice petrecere are un farmec aparte sub sunetele trompetelor Orchestrei pentru Nunti si Inmormantari.

Vestea ca Bregovic se tine totusi de cuvant si mai sustine un concert dupa acela din 2007 m-a surprins putin. Sa fim sinceri, artistii care se bucura de succes peste hotare nu ard de nerabdare sa ne revada, chiar daca afirma sus si tare ca avem vin bun si oameni simpatici.

Biletele la concertul, care a fost sponsorizat (generos, presupun) de Orange s-au epuizat ca painea calda. Noi, tineretul le-am epuizat pe acelea de la balcon. Cocotati sus, in ultimul rand nu a fost prea palpitant din start, in schimb ne-am convins ca Bregovic nu are chelie si ca arata bine din orice punct de vedere la propriu si la figurat.

Planul concertului a fost bine pus la punct cu plecari stabilite din timp si reveniri pe scena cand muzicantul se lasa convins de aplauzele din sala. Piesele arhicunoscute nu au lipsit, inclusiv si piesa mea preferata Maki-Maki care e unica despre prenumele meu si toate diminutivele dragi mie.

O usoara frustrare domnea in sala, renumita Orchestra pentru Nunti si Inmormantari e una care face chinuitor privitul pasiv la care erau supusi spectatorii. La sfarsitul concertului Bregovic a mai invigorat atmosfera, cand a cantat Kalashnikov, piesa care prinde foarte bine in spatiul ex-Sovietic si la care toata sala a avut ocazia lase deoparte toate complexele si sa strige nestingheriti “La ataaac!”.

Tuesday, December 16th, 2008 Arta

5 Comments to A II-a invazie balcanica

 1. In sala s-au ridicat in picioare si au dansat maximum 10 persoane. Pina acum nu inteleg cum poti sa stai amorf sub asa muzica…
  In general cred ca Bregovici nu e potrivit pentru concerte in Palatul National, dar e perfect pentru spatii deschise fara scaune.
  Concertul intr-adevar a fost bun, Bregovici is still sexy :) dar baiatul cu toba cinta mai bine :) aaa, si bulgaroaicele tot o rup

 2. Nata on December 16th, 2008
 3. Andrei Spinu on December 20th, 2008
 4. @Andrei Spanu: Nota 10 pentru ingeniozitate

 5. Mariana Ciobanu on December 21st, 2008
 6. @Mariana

  Mersi. :)

 7. Andrei Spinu on December 22nd, 2008
 8. frumoasa prezenta scenica! mia placut cind lam vazut la primul concert. am stat pe ploaie flamind dar a meritat

 9. octav on December 25th, 2008

Leave a comment