Sam ty Turcu

S-a iţit şi a privit mirat în jur cu naivitatea şi speranţa pe care ne-am învăţat s-o suprimăm necruţător în noi de mici copii. Timid, dar totuşi determinat să-şi trăiască visurile în situţia în care unii demult le-au ingropat, la 34 de ani, cu doi copii, paznic, Pavel Turcu care încă nu are nici un idol în materie de muzică, crede şi ştie că viaţa poate fi surprinzătoare, că televiziunile se pot bate pentru un interviu exclusiv la doar câteva zile de la lansarea piesei :

Pavel Turcu

O dată cu lansarea lui Turcu pe piaţa muzicală din Republica Moldova, s-a format şi o noua elită în materie de critică muzicală care a decis că miracole de Crăciun nu există, că e imposibil să ai 100 mii de vizite în 2 săptămâni, că Vivaldi e muzica “pantovaia” şi cu Mozart vom câstiga Eurovisionul. Ei au râs complice in sinea lor şi au exclamat în agonie de extaz “Ha, paţani, acum o sa va arăt în sfârşit schematic că eu îs mai deştept decât x, y si z.”

Muzicanţii “consacraţi”
Se supără dacă îl numeşti pe Pavel Turcu muzicant, “Noi suntem artiştii, pe noi ne stiu de pe panourile din Chişinău, noi cântăm la mai multe nunţi.”

Criticii muzicali
“Pavlusa Turcu se vrea o doamna Boillie sau cum ii zicea cucoanei de la Britain’s Got Tallet, numai ca Pavlusa e tamp de tot si fara talent. Astfel de cantece la piata centrala exista cu tona, inregistrate pe casete audio (ca pe CD-uri inca nu le cumpara nimeni), de unde rasuna cate o voce ragusita de paznik, slesari – ce vrei – numai artist nu.”

Miloşii
“… consider ca este o bataie de joc in adresa lui Turcu. Sincer, ca si OM zic acuma. A incercat baiatul, si bravo ca a avut curaj. dar citiva bloggeri se amuza pe seama asta, chipurile sustinind-ul…”

Scepticii
“Cred că Pavluşa Turcu a devenit deja un fenomen, dar pentru Eurovizion nu poate fi decît o drăguţă bulă de săpun.”

Criticii sociali
““Fenomenul Pavel Turcu” ne demonstreaza care-i nivelul intelectual al societatii noastre. Daca o “piesa” scrisa timp de o “sutka” (dupa cum a zis Turcu’) a dat startul mai multor discutii … iar mass-media din RM o promoveaza, rezulta ca suntem mult prea departe de adevarate valori ale unei societati.”

Dragii mei, din păcate nici alb, nici negru nu există, aşa cum nici cititorii voştri nu-s fani Vivaldi şi cum nici voi nu sunteţi aşi în subtilităţi.

Tags: ,

Tuesday, January 12th, 2010 Social

13 Comments to Sam ty Turcu

 1. ailaik!

 2. Lucia on January 12th, 2010
 3. Eu sunt fan inrait al lui Vivaldi.

 4. Paul Hodorogea on January 12th, 2010
 5. @Paul Hodorogea ap sa-l votezi pe Vivaldi la Eurovision 😛

 6. Mariana Ciobanu on January 12th, 2010
 7. o, Paul, tu esti destept!

 8. Vlada on January 12th, 2010
 9. daaa Mariana, tu esti o scriitoare incantatoare, tu detii subtilitatile iar Pavel Turcu e turcit tot de tine

 10. Daddy on January 12th, 2010
 11. NO VACCIN1 pentru tanara generatie, mai de-am Pavel Turcu

 12. Antivaccin on January 12th, 2010
 13. interesanta sinteza, imi pare ca ai incercat sa fii neutra. Insa nu am regasit grupul care-l sustine pe Pavel Turcu

 14. Vinniandertal on January 12th, 2010
 15. pavel turcu imi aduce aminte de un personaj din serialul 30 rock
  – ken

  acela tpala si aduce mincarea la staruri din televiziune dar cind este intrebat de ce face asa o munca josnica, el spune ca contribuie la visul america la ceea ce uneste pe toti americanii- televiziunea si televizorul

  cred ca atitudnea sa optimista (chiar daca naiva) tre sa recunoastem aduce inspiratie moldovenilor care demult au incetat sa spere, sa creada ca pot reusi

 16. octavian on January 12th, 2010
 17. Cred ca muzica e buna la Pavel Turcu, de ce pentru ca il caracterizeaza spre deosebire de ceilalti asa zisi concursanti.
  E sustinut nu pentru piesa sa de 2 lei ci pentru ca sa prezentat asa cum e ca un paznic simplu insa cu multa voie buna ceea ce a apreciat public. Dar publicul niciodata nu gresesti.
  Muzica complexa so asculte acei care sint complexati, iar Vivaldi e in istorie deja.

 18. neagaoleg on January 12th, 2010
 19. şi eu sunt fan înrăit Vivaldi, întâmplător :)

  iar dacă la Eurovision va participa vreodată cineva cu o prelucrare bună din lucrările lui, s-ar putea să obţină votul meu.

  cât despre povestea de mai sus, mă încadrez la “sceptici”.

 20. stranum53 on January 12th, 2010
 21. ‘om vedea cu ce s-a termina. Moldova inca nu a cunoscut asa ceva [cu exceptia #pman-ului]

 22. ceziceu on January 12th, 2010
 23. @Daddy O, privet, Grigore :)

  @Antivaccin, ha??

  @Vinniandertal Eu sustin conceptul Pavel Turcu, nu pe el direct, de asta nici nu m-am avantat in declaratii :)

  @octavian doar ca ken al nostru a ajuns in lumina reflectoarelor!

  @neagaoleg +1 la declaratiile tale 😛

  @stranum53 stiai ca piesele vechi de 300 de ani nu se califica? :) …si muzica clasica la Eurovision? Sa fim seriosi, vezi cine a castigat primele 5 locuri in anii precedenti:P

  @ceziceu aham, eu cred ca juriul e cam dezorientat acum un piculet, cum n-ai da, 100 mii vizitatori si aparitile frecvente in presa fac presiuni asupra lor :)

 24. Mariana Ciobanu on January 13th, 2010
 25. […] marianaciobanu.eu Sam ty Turcu […]

 26. » Pavel Turcu. Impactul fenomenului la p?trat « Curat Murdar SîRîLî on January 14th, 2010

Leave a comment